Kedden reggel 1,1 százalékos pluszban is voltak az OTP részvényei. A Mol részvényei is emelkedésnek indulnak, a Richteré stagnál, míg a Telekom mínuszba került.

Az Opus részvényei 3,7 százalékos pluszban voltak a nyitást követően, míg a BUX 0,2 százalékos mínuszba került.

Tovább változhat a hangulat

Délután tartja következő kamatdöntő ülését az MNB Monetáris Tanácsa, ahol az előzetes várakozások szerint 100 bázisponttal 15 százalékra csökkentik az irányadó kamatot. A testület június végi ülésén nem változtatott a jegybanki alapkamat 13 százalékos szintjén, ami tavaly szeptember óta hatályos. A kamatfolyosót ugyanakkor tovább szűkítette: a felső szélét 100 bázisponttal, 19,5 százalékról 18,5 százalékra, míg az alsó széle változatlanul 12,5 százalék maradt.

Az egynapos betéti gyorstenderek és a devizatenderek esetében az MNB Monetáris Tanácsa szintén 100 bázisponttal csökkentette a kamatszintet, az irányadó rátát pedig 17 százalékról 16 százalékra.

 

Varga Mihály: Euróval könnyebb lett volna az elmúlt évünk

A pénzügyminiszter szerint már az is nagy könnyebbség lett volna, ha az euró előszobájában, az ERM-2-ben vagyunk. Bővebben--->

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!