Graham King már 2021-ben 25 millió fontot keresett annak a belügyminisztériumi szerződésnek köszönhetően, amely dél -angliai és walesi menedékkérők elhelyezéséről szólt. Ám a rekordszámú jelentkezés miatt nyeresége több mint kétszeresére nőtt tavaly.

Cégének, a Clearsprings Ready Homes-nak az előző évben 500 millió font bevétele volt, most 1,3 milliárd fontot fizetett 12 hónap alatt a kormány az érkezők elhelyezéséért és szállásáért. Összehasonlításképpen: King éves nyeresége egyenértékű a háború sújtotta Szíriának nyújtott teljes segélyfinanszírozással, 60 millió fontos nyeresége is több, mint a szegénység sújtotta Tanzánia 60 millió emberének adott fejenkénti 1 font – írta meg a Metro.

Miután még mindig érkeznek kishajókon menekültek, a kormány hiába próbálja leszorítani az ebből eredő szállodai költségeket, úgy néz ki, magabiztosan folytatódik az üzlet, sőt a cég bővíteni szeretnék a nem szállodai szálláshelyeit, például a volt katonai táborokban.

Nagy-Britanniában a migránsok lakhatási költségeit a külföldi segélyek költségvetésének részeként számítják.

Graham King korábban az essexi Canvey Islanden lakókocsiparkot vezetett bátyjával, amely veszteséges lett, és akkor jött a lehetőség, hogy a lakókocsikban elhelyezheti a segélyre várókat. Ez bővült akkor, amikor menedékkérőket helyeztek el nála.

Az olasz hatóságok migránsok között rejtőző terroristák érkezésétől tartanak

A migráció balkáni és földközi-tengeri útvonalán is fennáll a veszély, hogy terroristák szivárognak be az izraeli-palesztin konfliktus következményeként – jelentette ki Antonio Tajani olasz külügyminiszter. Bővebben >>>