A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a következő üzenettel tájékoztatta az utasokat kedden a várható járatkésésekről és járattörlésekről az esti órákban, melyet a Telex vett észre:

Az induló járatok esetében késések, akár törlések is várhatók, a Budapestre érkező járatok esetében pedig szintén késésekre, illetve divertálásokra (kitérő repülőtérre való leszállásokra) lehet számítani.
A közlemény úgy folytatódik: Eddig a Berlinből és Stuttgartból Budapestre tartó gép nem tudott leszállni a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, és kitérő városokban landoltak. Jelenleg a repülőtér működése folyamatos, azonban a földi kiszolgálás a villámlás és a heves zivatar miatt lelassult. Kérjük utasaink türelmét és megértését!
A Berlinből és Stuttgartból eredetileg Budapest felé induló gépeken kívül egy másik Berlinből érkező Ryanair-járatot is visszafordítottak, ami végül Bécsben kényszerült landolni a zord időjárási körülmények következtében. 

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató másodfokú (narancs) riasztást adott ki Zala, Somogy, Baranya, Tolna és Bács-Kiskun megyék egyes járásaira is a zivatarokat kísérő várható heves szél, jégeső és villámlásokból kifolyólag.