Fővárosi Ítélőtábla a jelenleg 30 éves terheltet 2019. március 12-én jogerős másodfokú ítéletével több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, terrorcselekmény bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt halmazati büntetésül életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az elkövető meghatalmazott védője május 23-án kelt indítványával perújítási eljárást kezdeményezett a jogerős ügydöntő határozattal lezárult alapügyben. A védő indítványához okirati bizonyítékként újként nevesített magánszakértői véleményeket csatolt.

Így a robbantás helyszínénél rögzített kamerafelvételeket és az elkövető adathordozóit elemző informatikus, a robbantószerkezetet elemző elektronikai mérnöki, illetve vegyész szakértői, az elkövető DNS-t tartalmazó helyszínt elemző forenzikus-fizikusi, továbbá a terhelt személyiségét és vallomását elemző pszichológusi véleményeket.

A védő álláspontja szerint az új bizonyítékok alapján a terheltet valamennyi bűncselekmény alól fel kell menteni.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban a Fővárosi Ítélőtáblához előterjesztett indítványával a védői perújítási kérelem elutasítását kezdeményezte. A fellebbviteli főügyészség szerint a perújítási indítványban foglaltak valójában új, eddig nem ismert bizonyítékot nem szolgáltatnak, és olyan tényeket, adatokat és körülményeket támadnak, amelyekre nézve az alapügyben eljárt bíróságok bizonyítást folytattak. A védői indítvány pusztán e bizonyításból származó és megindokolt bírói mérlegelő tevékenységet támadja, amely perújítási eljárás alapját nem eredményezheti.