A szervezők az esemény Facebook-oldalán jelentették be péntek délután, hogy alapos mérlegelés után hozták meg azt a döntést, hogy a szeptember első hétvégéjére tervezett fesztivált idén mégsem rendezik meg. Az alföldi halmustrát idén már a 27. alkalommal tartották volna meg.

Az esemény főszervezője, a Vanesz-díjas mesterszakács, Frank Sándor a Szeged365 nevű helyi lapnak azt nyilatkozta, nem éri meg a fesztivált megszervezni, mivel nem volt nyereséges. Ám azt már nem árulta el, hogy ezt csak a tavalyi halfesztiválra értette-e, vagy már a kezdetektől fogja mínuszban működött a rendezvénysorozat.

Az is kérdéses maradt a lapnak tett nyilatkozata alapján, hogy a jövőben még valaha megrendezik-e a fesztivált.

Frank Sándor a helyi lapnak még arról beszélt korábban, hogy az idei halfesztiválra nagy terveik vannak, többek között egészben akartak megsütni egy ökröt. Emellett egy egész Európában elismert mesterszakács is részt vett volna a rendezvény szakmai lebonyolításában.

A 444.hu főszerkesztője, Uj Péter korábban igen kemény kritikával illette a Szegedi Halfesztivált a szerinte ár-érték arányban megkérdőjelezhető minőségű ételek miatt, mire Frank Sándor egy kisebb adok-kapok kíséretében felajánlotta, hogy személyesen hívja meg az újságírót az eseményre.

A mesterszakács egyébként a szegedi Roosevelt téren található Halászcsárda, valamint a budapesti Belgrád rakparton található Szegedi Halászcsárda tulajdonosa.

Itthon meg nem ennénk, de Ázsiában szárnyal: mi az?

Hat magyar kiállító mutatkozott be Ázsia egyik legrangosabb nemzetközi eseményén, a szingapúri Food and Hotel Asián.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább→