Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Novák Katalin köztársasági elnök csütörtök reggel Vatikánvárosba utazik, hogy lerója kegyeletét XVI. Benedek nyugalmazott pápa gyászmiséjén. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szintén a magyar delegáció tagja lesz – tájékoztatta az MTI-t a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek szintén ott lesz Benedek pápa temetésén.

Az óév utolsó napján, szombat reggel 95 évesen meghalt emeritus pápa ravatalát hétfőn 9 órakor nyitották meg. A háromnapos megtekintés első napjának előestéjén olasz biztonsági tisztviselők azt mondták, hogy legalább 25-30 ezer ember jön el hétfőn. Az első nap végére azonban mintegy 65 ezren mentek el a síremlék mellett – közölte a Vatikán.

A 95 éves korában elhunyt emeritus pápát csütörtököm Rómában a Szent Péter-bazilika kriptájában helyezik örök nyugalomra, előtte gyászmise lesz.

Vatikán közlése szerint kilencvenöt éves korában szombaton 9 óra 34 perckor elhunyt XVI. Benedek nyugalmazott pápa, aki 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje.

XVI. Benedek a modern kor első egyházfője volt, aki 600 év után először lemondott a pápaságról. Ferenc pápa megválasztását követően a saját magának kijelölt nyugalmazott pápa címmel visszaköltözött a Vatikánba, ahol a Mater Ecclesiae kolostorban élt. Utoljára 2020 júniusában mutatkozott a nyilvánosság előtt.