Átfogó informatikai karbantartás miatt átmenetileg nem lesznek elérhetők a Magyar Közút online szolgáltatásai – közölte a vállalat.

A szolgáltatások június 10. (szombat) 12 órától várhatóan június 11. (vasárnap) 12 óráig szünetelnek.

A karbantartás alatt

  • szünetel az utinform.hu-n a korlátozások, balesetek térképi megjelenítése, valamint a kameraképek sem lesznek elérhetők,
  • emellett a társaság weboldala, a kozut.hu is teljesen áll.

A kozut.hu platformon keresztül elérhető e-ügyfélszolgálati felület, a Magyar Közút Múzeumának aloldala sem fog működni.

A közútkezelő munkavállalói e-maileket sem tudnak fogadni, azokat csak a rendszer újraindítása után – tehát vasárnap délben érik majd el.

Aktuális forgalmi információkért a közlekedők az Útinform diszpécsereit és a vármegyei diszpécsereket telefonon tudják elérni

– tetté hozzá a közleményben.

A diszpécsereket a +36 1 336 2400 telefonszámon, a regionális szolgálatokat pedig ITT érhetik el.

A karbantartási munkákat a weboldalak után a táblákkal folytatják

Június 13-a éjszakától június 14-ig a társaság gyorsforgalmi utak felett található digitális táblák átmentileg leállnak majd. Ezalatt a táblákon nem jeleníthető meg az aktuális útinformáció, csak általános tájékoztatás.

A karbantartás nemcsak a Magyar Közút, hanem a tavaly szeptember óta a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kezelésében lévő autópálya szakaszokra is érvényes.

Vállalati klímastratégiát készített a Magyar Közút

A 2030-ra megalkotott jövőképben a társaság a hazai fenntartható közúti mobilitás meghatározó szereplőjeként pozícionálja magát. Az állami tulajdonú nagyvállalat az elsők között van, amely klímastratégiai dokumentummal rendelkezik. → Bővebben