Fertőzés miatt a félbeszakadt a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) balatonlellei gólyatábora. Az RTL kérdésére a Somogy Vármegyei Kormányhivatal azt válaszolta: a Marcali Járási Hivatalhoz csütörtökön érkezett bejelentés, hogy a BME lellei üdülőjében gólyatáborozók közül 71-en rosszul lettek, hasi görcsökre és hasmenésre panaszkodtak, két személyt kórházba kellett szállítani. 

A járási hivatal népegészségügyi és élelmiszerlánc-biztonsági szakemberei azonnal megkezdték az ügy kivizsgálását. Az érintettek elmondása szerint mindannyian ugyanazt az ételt fogyasztották. Ezután a szakemberek ételmintát, felülettisztasági mintát és székletmintát küldtek el további laborvizsgálatra, valamint azt is megállapították, a konyha üzemeltetője alapvető higiénés szabályokat szegett meg, ezért a konyha működését azonnali hatállyal felfüggesztették.

A leleményes magyarok megtalálták a drága balatoni szállodák alternatíváját

Okos megoldásokkal próbálnak spórolni a Balaton-parti szállást keresők: kevésbé részesítik előnyben a drága szállodákat, inkább néznek magánszállások után. Bővebben --->