A portugál részvénypiac igazi kálváriája tavasszal kezdődött, a részvénypiac vezuető mutatója a PSI-20-as index ekkor a 8000 pontos érték áttörésével próbálkozott. A kiteljesedő európai adósságválság közepette folyamatosan érkező leminősítések nyomán ősz elejére az index 2009 márciusi mélypontjaira hullott. Ez a szint többször is erős támaszként funkcionált a portugál részvénypiac esetében, azonban november elején végleg megadta magát a támasz, s az árfolyamok olyan szintekre estek vissza, amelyeket utoljára 2003 elején tapasztalhattak a portugál részvényesek.

A csütörtöki leminősítés a jelek szerint már beépült az árfolyamokba, a vezető index 0,8 százalékos emelkedést mutat.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!