AUDUSD

Hajnalban publikálták az ausztrál jegybank november 5-i ülésének jegyzőkönyvét: bár az ausztrál jegybankárok nem nyúltak az alapkamathoz, a jegyzőkönyv alapján a döntéshozók továbbra is túlértékeltnek tartják az ausztrál dollárt, amelynek további gyengülését tartanák szükségesnek a gazdaság kiegyensúlyozott növekedése érdekében.

Bár Glenn Stevens jegybankelnök korábban meglehetősen sarkos nyilatkozatában, már-már verbális intervencióval felérő szavaival kísérelte meg elejét venni az Aussie további erősödésének; ugyanakkor az RBA első embere csütörtökön újra beszédet tart majd, és könnyen lehet, hogy ismét megkísérli lebeszélni az ausztrál dollárt.

Az RBA hajnali jegyzőkönyvét követő kezdeti csökkenést gyorsan maga mögött tudhatta a kurzus: így ismét a rövid távú csökkenő trendvonal fölé kapaszkodva, első körben az 50-napos mozgó, majd a 0,9530-as ellenállás kerülhetne a vevők útjába. Lefelé mindemellett a 0,93-0,9285-ös támasz zónából kitörve vehetnék ismét kezükbe az eladók az irányítást.

AUDUSD
Kép: Admiral Markets

DAX30

Bár a hét első napján a német részvényindex új történelmi maximumra kapaszkodott, kedden az óvatos profitrealizálás jegyében telt a délelőtt, míg a befektetők kedvét a várt feletti javulásról beszámoló novemberi ZEW index sem volt képes pozitív irányban befolyásolni.

Azonban a trend továbbra is felfelé mutat; így az emelkedő csatorna felső trendvonala közelében billegő Dax index számára -számolva egy esetleges negatív korrekció lehetőségével- a 9200-as szint felett folytatódhatna az emelkedés.

DAX30
Kép: Admiral Markets

GBPJPY

Az elmúlt hét meredek emelkedését követően a GBPJPY kurzusa egyelőre lefordult a 161,70-es ellenállásról, miután a jen gyengülése alábbhagyott a Bank of Japan a hét második felében esedékes kamatdöntő ülése felé közeledve.

A jelenlegi szintekről ismét felfelé elmozdulva a 161,70-es szint áttörése további teret nyithatna az emelkedés előtt, míg a következő kiemelt ellenállást a heti bázison meghatározó 163-as szint jelentheti a kurzus számára. Bár a trend rövid távon felfelé mutat, fontos támaszt első körben a 159,35-ös szint, majd az emelkedő trendvonal jelenthet a GBPJPY számára.

GBPJPY
Kép: Admiral Markets

AUDUSD, DAX30, GBPJPY - technikai elemzés 2013.11.19.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!