Újra 410 forint fölé került az euró árfolyama, miután napközben már a 406,74-es szintre is erősödött a nyitáskori 409,8-as szinthez képest. De késő délután intenzíven gyengülni kezdett, benézett a 411,9-es szint fölé is. Este 7-kor már 411,26 volt a kurzus a Stooq.com adatai szerint.

Az euró eközben ismét gyengült a dollárhoz képes miután már a paritás, vagyis 1-1-es váltás fölé emelkedett az árfolyam. Este 7-kor viszont újra az euró lett a gyengébb, 0,996-on állt a kurzus. Így a forint a lendületét veszítő euróhoz képest gyengült.

A forint vesztesége így még látványosabb a dollárhoz képest: a nyitáskori váltás még 411,135 volt, majd volt 406,65 is a szint, de este 7-re 413,0 volt az árfolyam.

A svájci frankkal szembeni veszteségből is lefaragott a forint, járt 422-ön is a szint, de a váltás estére már 428,3 felett volt. 

A régión belüli riválisokkal szemben is halmozta a mínuszokat a forint: a cseh korona 0,35 százalékot erősödött a magyar fizetőeszközhöz képest, a lengyel zloty 1 százalékkal húzott el a forinttól. A világ egyik leggyengébb valutájának számító török líra 0,3 százalékot vert a hazai pénzre.

A gyengülés hátterében az állhat, hogy a Magyar Nemzeti Bank az egyhetes betéti tenderen nem változtatott a kamaton, maradt a 10,75 százalékos szint. Eközben viszont a Federal Reserve az amerikai szinteket várhatóan továbbemeli majd Jackson Hole-i ülése után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!