Péntek reggel 7:30-kor a forint már 402,18-as szinten volt az euróval szemben, ami 0,1 százalékos gyengülést jelent a nyitáshoz képest. A szint járt 402,4 felett is hajnalban – derül ki a Stooq.com adataiból.

Csütörtökön napközben még vitte a forintot a lendület: a Magyar Nemzeti Bank emelt kedden az alapkamaton is, amely 18 éves csúcson, 11,75 százalékon áll. Majd a jegybank csütörtökön az egyhetes betéti tender kurzusát is feljebb húzta. Mindez elég volt arra, hogy az euróval szembeni kurzus az 398-as szint alá erősödjön, de a lendület eltűnni látszik.

Maga az euró is erősödik: a dollárhoz képest 0,25 százalékos pluszban állt péntek reggel fél 8-kor. De így is paritás alatt keresgetnek az európai fizetőeszközzel, egy zöldhasú 0,998 eurót ér.

A forint és a dollár váltása olcsóbbá vált a magyaroknak: 403,25 forintot ért egy dollár. Ez 52 hetes távlatot nézve még mindig nagyon magas szint: tavaly ilyenkor még 109,5 forinttal kevesebbet kellett fizetni.

A forint zárkózik a svájci frankra is: 411,09 az árfolyam, ami valamivel kevesebb, mint 0,1 százalékos erősödést jelent.

A régiós devizák közül a forint veszített a zlotyhoz képest is, 0,12 százalékkal szakította le a lengyel pénz, a váltás most 85,27. A cseh korona ennyivel nem szakadt el, csak 0,5 százalékkal ér többet egy korona a reggeli nyitáshoz képest, így már 16,417 forintot kell fizetni egy koronáért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!