Hektikusan alakult a hajnali és reggeli kereskedésben a forintárfolyama: miközben éjfél után már a 393,84-es szint közelében volt az euró, reggel 8 órakor már csak 398,53 volt az árfolyam. Azonban nem sokkal negyed 9 után ismét a 399,3-as szintig gyengült a forint a közös európai fizetőeszközhöz képest. 8:30-kor végül 398,8-on volt a váltás a Stooq.com adatai szerint.

A dollárral szemben jobban kezdődött a nap: a vártnál gyengébb amerikai inflációs adatok miatt 0,15 százalékkal tudott zárkózni a forint. Az árfolyam 8:30-kor már 399,8 volt, pedig hajnalban 401,37-ig gyengült a magyar fizetőeszköz. Az árfolyamra az amerikai kötvényhozamok további erősödése lehet hatással.

Az amerikai fizetőeszköz közben 24 éve nem látott szintre erősödött a válságokban népszerű japán jenhez képest, de az euróval szemben viszont gyengülni kezdett: 8:30-kor 0,13 százalékkal állt jobban a közös európai pénz. Így megközelítve a paritást 0,997 felett volt már az euró árfolyama.

A svájci frankkal szemben is gyors irányváltás látszik a forint pályájában: a hajnali órákban enyhén gyengült a forint, a kurzus már a 417,07-es szintet is megközelítette, aztán egy gyors erősödéssel 8 órára már 415,3-ig erősödött a forint. Viszont 8:30-ra visszagyengült a nyitási szintre, így 416,2 volt az árfolyam.

A forint viszont zárkózni tudott a régiós valuták közül a lengyel zlotyra, 0,1 százalékot nyert a nyitás óta, a cseh koronához képest viszont 0,12 százalékkal gyengült szerda fél 9-ig. A román lej jobban szakította le a magyar pénzt, ott a váltás 0,6 százalékkal billent el a lej javára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!