Az Est Média Nyrt., korábbi cégnevén econet.hu igazgatósági tagja, Balázs Csaba 98 százalékos irányítása alatt álló Canongate Investments Vagyonkezelő Kft április 13-án - az elmúlt napokban lezárt határidős ügyletek veszteségének rendezése körében - 300.000 darab Est Média törzsrészvényt adott el 58,33 forintos részvényenkénti átlagáron. A tranzakcióra tőzsdei ügyletben, az MKB Bank mint befektetési szolgáltató igénybevételével került sor.

Erre figyelemmel a Canongate Investments Kft. tulajdonában álló törzsrészvények mennyisége 2.214.882 darabról 1.914.882 darabra, részesedése a társaságban 3,23 százalékról 2,8 százalékra csökkent - jelentette be a társaság.

Mint arról korábban beszámoltunk, az econet-részvények áresése ahhoz vezetett, hogy az elnök és maga az econet határidős pozícióit, illetve azok egy részét a számlavezető MKB fedezethiány miatt likvidálta.

Akkori cikkünkben azt valószínűsítettük, hogy ezzel Balázs Csaba a tpt bennfentes kereskedelem tilalmáról szóló rendelkezéseit is megsérthette, mivel a törvény által tiltott időszakban, a negyedév lezárulta és az erről szóló beszámoló közzététele között kereskedett a részvényekkel.

Az azóta megismert jogi vélemények alapján azonban valószínűsíthető, hogy bennfentes kereskedelem nem történt, mivel nem Balázs utasítására, hanem kényszerlikvidálás keretében került sor az ügyletekre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!