Cikkünk folyamatosan frissül...

Halálos hajóbaleset történt Verőcénél: egy szállodahajó ütközött egy másik hajóval szombat éjjel. A kishajón egy buliból hazafelé menő társaság utazott, akik egy fesztiválról tartottak haza, amit a Dunakanyarban rendeztek.

Előzetes jelentések szerint a hajóbalesetben ketten meghaltak, és öten eltűntek. Egy férfi és egy női holttestet sodort partra a víz Verőcénél és a megyeri hídnál – értesült az Index.

A Pest vármegyei katasztrófavédelem arról tájékoztatott, hogy szombat éjszaka, néhány perccel éjfél előtt jelzés érkezett a katasztrófavédelemhez, hogy Verőce közelében esetleges hajóbaleset történt. Ennek hírére a szentendrei, a váci és fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltókat is a helyszínre riasztották.

A kisgéphajón, amellyel a szállodahajó ütközött, összesen nyolcan utaztak. Ők mind felnőttek, közülük ketten meghaltak és öten eltűntek. Három férfi és két női utast még jelenleg is keresnek

– mondta el Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

Az eltűnteket motorcsónakokkal és drónokkal is keresik. A rendőrség részéről jelenleg 87 egységgel és 31 technikai eszközzel keresik jelenleg az eltűnteket.

  • A kisgéphajót a Megyeri hídnál vontatták partra.
  • A szállodahajót, amelynek oldala sérült volt, Komáromnál állították meg.
  • A Komáromban megállított hajó egy 109 méteres, 110 ember befogadására képes svájci szállodahajó, amelynek utasai közül nem hivatalos információk szerint nem sérült meg senki.

A rendőrség több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. 

Az RTL Klub Híradója úgy tudja, hogy éjszakára ideiglenesen leállítják a keresést, hogy hétfőn Dunaújvárosig kiterjesszék a kutató akciót.

Szombat éjjel riasztották a mentőket

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vasárnap közölte: a mentőket szombat este egy Verőce és Vác közötti helyszínre riasztották, ahol egy partra jutott férfit láttak el.

Fej- és kulcscsontsérülést szenvedett az az olaszul beszélő férfi, aki kiúszott a partra a Verőcénél szombat éjjel történt hajóbaleset után. Őt a helyszíni ellátás után sürgősségi osztályra szállították. A helyszínen egy férfi halálát is megállapították.

Nagy erőkkel kutatnak az áldozatok után

Dóka Imre, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője vasárnap délben közölte: a vasárnap reggeli adatok szerint a fővárosból, Pest vármegyéből (Vác, Szentendre, Szigetszentmiklós, Érd, valamint a FER tűzoltóság kishajója) és Bács-Kiskun vármegyéből (Baja), valamint az OKF állományából a hivatásos katasztrófavédelem csaknem 90 emberrel és 31 technikai eszközzel vesz részt a keresésben.

A hivatásos egységek munkáját önkéntes tűzoltó-egyesületek és önkéntes mentőszervezetek támogatják. A Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat, Bács-Kiskun vármegyéből a Petőfi Mentőcsoport két búvára, a Leányfalu Önkéntes Tűzoltó Egyesület, illetve a Lupai Önkéntes Tűzoltó Egylet több tagja is részt vesz a kutatásban – ismertette a szóvivő.

A kutatóakció részleteiről ITT írtunk bővebben.