Új lapot nyit az Apple, amely iparági értesülések szerint az iPhone egy vékonyabb változatát fejleszteni, amely valószínűleg 2025-ben kerülhet piacra.

A vékonyabb változat valószínűleg drágább lesz, mint az Apple iPhone Pro Max, és várhatóan 2025 szeptemberében, az iPhone 17-tel együtt kerül piacra – értesült a Reuters.

A cupertinói óriáscég egyelőre teszteli a D23 kódnevű készülék különböző dizájnjait, amely szintén az Apple legújabb generációs processzorával rendelkezhet.

Az Apple a vékonyabb verzió terveivel kapcsolatban egyelőre nem reagált a Reuters megkeresésére.

Azt a lap teszi hozzá, hogy a várható megújulás már csak azért is szükséges az Apple részéről a cég legnépszerűbb termékével kapcsolatban, mert a Honor és a Huawei kemény ellenfelek a piacon, elsősorban Kínában.

Az International Data Corporation piackutató cég szerint 2024 első három hónapjában a Samsung tudhatta magáénak a legnagyobb piaci részesedést 20,8 százalékkal, míg az Apple ebben az időszakban csupán 17,3 százalékos piaci részesedést tudott felmutatni.

Az Apple továbbá azt is tervezi, hogy 2025 tavaszán egy olcsóbb iPhone-t, az iPhone SE utódját is piacra dobja.

Fúzió a javából: az iPhone-okra készül a ChatGPT

Az Apple már egészen közel áll ahhoz, hogy megállapodást kössön a OpenAI vezetőivel arról, hogy a ChatGPT az iPhone-okra „költözhessen”. Ez pedig még nem minden: az Apple a Google-lel is tárgyalásokat folytat a Gemini használatáról.

A részletekről ITT írtunk bővebben.