Robert Hale Jr., a Granite Telecommunications vezérigazgatója az UMass Dartmouth egyetem végzős diákjait az iskola csütörtöki diplomaosztó ünnepségén különleges ajándékkal lepte meg.

A milliárdos az egyetem végzőseit készpénzzel teli borítékokkal ajándékozta meg, egyenként összesen 1000 dollár értékben. Ám volt egy kikötése.

A tehetős üzletember a diplomaosztón úgy fogalmazott, hogy a mostani nehéz időkben felértékelődik a megosztás, a törődés és az adakozás szükségessége.

Robert Hale a végzősöknek épen ezért fejenként két-két borítékot adott: az egyiken az „ajándék”, a másikon pedig az „adakozás” felirat volt olvasható.

Az első 500 dollár a mi ajándékunk nektek. A második 500 dollárt pedig adjátok oda valaki másnak vagy egy másik szervezetnek, ahol nagyobb szüksége lenne rá, mint nektek

– mondta Robert Hale.

Ha valóban mind az 1200 diák, aki ebben az évben diplomázott az egyetemen, mind megkapja az 1000 dollárt, akkor Robert Hale adománya körülbelül 1,2 millió dollárt tesz ki – összesített a Business Insider.

Tíz diploma, amivel itthon a legjobban lehet boldogulni

A Diplomás Pályakövetési Rendszer (DPR) legfrissebb - 2019/2020-ban végzetteket vizsgáló - adatai szerint van tíz olyan szak, amellyel bruttó 500 ezer forint feletti keresettel lehet elhelyezkedni.

A részletekről ITT írtunk bővebben.