A vezető részvények közül az OTP árfolyama a 11 ezer forintos ellenállást veheti célba. A Mol árfolyama a 2980 forintot célozhatja meg, támasz 2800 forintnál van. Az elemző szerint a Richter továbbra sem tud érdemben elszakadni a 7 ezer forintos szint közeléből, amely fontos támaszként funkcionált az elmúlt hetekben. A Magyar Telekom részvénye 380-390 forint között oldalazhat – írta az MTI-nek küldött kommentárjában Józsa Bence.

Arra is kitért, hogy szerdán lezajlott az OTP közgyűlése, ahol az osztalékjavaslatot elfogadták: részvényenként 429,46 forintot fog kifizetni a társaság. A közgyűlésen Csányi Sándor, a bank vezérigazgatója elmondta, hogy a cégcsoport stabilitására nincs érdemi hatással az orosz-ukrán háború. Az OTP leállította az orosz állammal és állami vállalatokkal folytatott üzleti tevékenységét.

Józsa Bence közölte, betéti tendert tart a Magyar Nemzeti Bank. A forint árfolyama az elmúlt napokban stabilizálódott, kisebb korrekció indult, így várhatóan marad a 6,15 százalékos kamatszint. Rendes kamatmeghatározó ülésre két hét múlva kerül sor, akkor az alapkamat 1 százalékponttal, 5,4 százalékra emelkedhet, két nappal később pedig emelhetik az egyhetes betéti kamatszintet is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe,

 

  • a BUX 884,67 pontos, 2,12 százalékos emelkedéssel, 42 651,63 ponton zárt szerdán, a részvénypiac forgalma 9,1 milliárd forint volt.
  • A Mol 88 forinttal, 3,14 százalékkal 2888 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 260 forinttal, 2,46 százalékkal 10 820 forintra nőtt, forgalmuk 6,4 milliárd forintot tett ki.
  • A Richter-papírok árfolyama 60 forinttal, 0,86 százalékkal 7060 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,1 milliárd forintot ért el.
  • A Magyar Telekom árfolyama 5,0 forinttal, 1,31 százalékkal 387 forintra emelkedett, forgalma 218,2 millió forint volt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!