A BUX 0,7 százalékos csökkenéssel zárta a hétfőt. A vezető magyar részvények mind mínuszban zártak a kereskedést a Magyar Telekom kivételével.

Árokszállási Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a magyar részvényindex a nap nagy részében enyhe negatív tartományban tartózkodott, de a nap vége felé felerősödött az eladói nyomás és végül még tovább csökkent a BUX.

Magyar Telekom erősödéséhez ugyanakkor az járulhatott hozzá az elemző szerint, hogy a társaság részvényeire hétfő reggel céláremelés érkezett.

Az elemző hozzátette, hogy a nemzetközi hangulatot az befolyásolta, hogy a tengerentúli ISM szolgáltatóipari indexe a vártnál erősebben alakult, ami tovább rontott a nemzetközi hangulaton, mivel a becsültnél erősebb gazdasági adat mérsékeli annak az esélyét, hogy a Fed a közeljövőben kamatot csökkent.

Mol 40 forinttal, 1,37 százalékkal 2888 forintra, az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,47 százalékkal 16 985 forintra, a Richter-papírok árfolyama 110 forinttal, 1,14 százalékkal 9555 forintra gyengült. A Magyar Telekom árfolyama 10 forinttal, 1,29 százalékkal 787 forintra erősödött.

BUMIX 0,19 százalékos csökkenést produkált a pénteki záráshoz képest.

Hiába a történelmi magasságok, a Magyar Telekom nem tudott élni vele

Emelkedő forgalomban nőtt a héten a BUX, amely csütörtökön új történelmi csúcsra erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!