A részvénypiaci befektetők továbbra is aggódnak a görög választások eredményei miatt, ezért ma reggel sem javul a hangulat a világ tőzsdéin. Az sem az optimizmust fűti ma reggel, hogy Japánból és Indiából is a vártnál rosszabb makroadatok érkeztek.

India GDP-je 5,3 százalékkal növekedett az első negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva, miközben az elemzők a konszenzus alapján 6,1 százalékos dinamikára számítottak. Áprilisban 0,2 százalékkal emelkedett az ipari termelés Japánban, ami szintén csalódást okozott, hiszen a piacok 0,5 százalékos növekedést vártak.

Az irányadó ázsiai indexek szinte kivétel nélkül estek a ma reggeli kereskedésben, a Nikkei 1,1 százalékos eséssel fejezte be a napot. A kínai Shanghai Composite 0,5 százalékkal, a hongkongi Hang Seng 0,8 százalékkal került lejjebb.

Az exportorientált vállalatok részvényei, különösen a technológiai szektor szereplői rosszul teljesítettek ma a tokiói tőzsdén, miután a jen erősödött. A Pioneer Corp. árfolyama 2,6 százalékot, az Advantest Corp. 3,7 százalékot esett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!