A Cheds nevű elemző arról beszélt 314 800 követőjének az X közösségi médiaplatformon, hogy a bitcoin relatív erősségi indexe (RSI) a heti grafikonon már a „túlvett” sávban van.

Arra is felhívja a figyelmet, hogy amikor a bitcoin 2020 októberében ugyanazt a jelet villantotta, hamarosan az árfolyama az egekbe szökött, és több mint ötszörös nyereséget könyvelhetett el.

A bitcoin ára 12 000 dollárról nem kevesebb, mint 64 000 dollárra nőtt.

Hagyományosan ha egy eszköz túlvásárolt, az azt sugallja, hogy jóval a valós értéke felett forog, a befektetők hajlamosak arra a következtetésre jutni, hogy hamarosan egy komolyabb korrekció van kilátásban. Cheds azonban azzal érvel, hogy a bitcoinra ennek az ellenkezője érvényes.

„A túlvásárlás azt jelenti, hogy bikapiac van. A BTC történetileg legnagyobb árnövekedéseinek többsége épp akkor történt, amikor „túlvásárolták”.

A cikk írásakor a bitcoin 37 000 dolláron forog.

A bitcoin árfolyamának alakulása az elmúlt évben
A bitcoin árfolyamának alakulása az elmúlt évben
Kép: TradingView

 

Az ethereum ( ETH ) intelligens szerződéses platformot tekintve Cheds azt állítja, hogy a bikák valószínűleg elkezdik feszegetni az izmaikat és közbelépnek, ha a piac második legnagyobb kriptója a kulcsfontosságú árszint fölé kerül.

A cikk írásakor az ethereum 2044 dollárt ér, ám a héten 2121 dollárt is adtak már érte. 

 

 

 

Felpofozták a kriptohuszárokat, de a bitcoin a ringben maradt

Messzire vetül a csődbe ment FTX kriptotőzsde felszámolásának árnyéka, mint ahogy a hagyományos pénzpiacokra jellemző tartósan magas kamatszintek sem kedveznek a kriptovalutáknak, amelyek kapitalizációja a harmadik negyedévben 8,6 százalékkal csökkent a másodikhoz képest. Az ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hogy önmagában a szeptemberi adatot nézve már 2,6 százalékos havi növekedést látunk, a zászlóshajó bitcoin árfolyama pedig éves bázison sokat emelkedett, a napokban áttörte a 35 ezer dolláros jegyzést. A hullámhegyek- és völgyek ellenére a Binance elemzése szerint a kriptovaluták elterjedése töretlen: nő az intézményi elfogadottság, a digitális fizetőeszközök egyre több területen törnek utat maguknak. >>>

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!