A Policygenius 2022-ben készütl felmérése szerint az amerikai felnőtt lakosság 20 százalékának van kriptovalutája. Ezen belül a Z generáció tagjainak 20, míg az Y generáció 22 százaléka rendelkezik kripto vagy más alternatív befektetéssel, például nem felcserélhető tokennel (NFT).

Ez látványos különbség az idősebb nemzedékekhez képest, ahol még mindig a részvénybefektetések élveznek dominanciát, a baby boomerek 45 százalékának van részvénye, míg a Z generációsoknál ez az arány mindössze 18 százalék – írja a fintech.hu.

Myles Ma, a Policygenius elemzője szerint az új típusú befektetésekre az újabb generáció tagjai nyitottabbak, ami nem csupán arra mutat rá, hogy hajlandóbbak kockázatot vállalni, hanem azokra a kihívásokra is reflektál, amelyekkel szembe kell hogy nézzenek, mint amilyenek az egyre növekvő lakhatási problémák.

A Bitget egy hasonló tanulmányt készített 2023 áprilisában, amely szerint az Y-generáció 46 százaléka rendelkezik kriptovalutával. A Charles Schwab 2022-es felmérése alapján pedig inkább digitális eszközökben tartaná a fiatalabb generációk fele a nyugdíjalapjait.

A bitcoin után újabb kriptodeviza próbálkozhat

Nagy sikere volt a nemrég engedélyezett bitcoin ETF-eknek, ennek mintájára most a második legnagyobb kriptodevizára is szeretnének ilyet. Ha azonban utána a többi is jelentkezne, végül elinflálódna az összes, így vannak komoly ellenzői az ötletnek.
Ha többre kíváncsi, itt olvashat tovább--->

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!