A Földközi-tengert járó, Lady Mrd nevű, háromszintes privát luxusjachtot másfél hónapja árulják - vette észre a hirdetéseket az Átlátszó.hu.

A Benetti Crystal 140 típusú jachtot 2015-ben a Benetti olaszországi gyárában építették, a hosszúsága 42 méter, a szélessége 9 méter. A hajó öt kabinjában tíz vendég fér el, és az utasok kényelmét hét fős legénység szolgálja. Képet itt nézhet meg a hajóról.

A hajót 2017-ben még 20,9 millió euróért (6,8 milliárd forint) hirdették. Az eladás után az eredetileg Lady M néven, kajmán-szigeteki zászlóval közlekedő jachtot 2018. január végén Máltán vették nyilvántartásba Lady Mrd néven. Kategóriája pleasure craft, ami a máltai szabályozás szerint azt jelenti, hogy nem lehet bérbeadni, csak a tulajdonosa és az ő vendégei használhatják - írta cikkében az Átlátszó.

A máltai hajónyilvántartás szerint a Lady Mrd tulajdonosa az L&L Charter Ltd nevű máltai cég, aminek tulajdonosa a PKF Fiduciaries International Ltd. nevű strómancég, amely máltai cégadatok szerint több mint kétszáz offshore céget kezel tulajdonosként vagy igazgatóként.

Az Átlátszó 2018-ban fényképet és videót is közölt arról, hogy a jacht fedélzetén utazott a milliárdos vállalkozó Mészáros Lőrinc és felesége, az üzlettársa, Szíjj László. Szíjj társaságában ott volt Homolya Róbert MÁV-elnök, és egy kormánymegbízott is.

2020 februárjában a Lady Mrd ismét eladósorba került: több helyen is hirdetik 16,9 millió euróért (jelenleg mintegy 6 milliárd forintért).