Az MVM és az Országos Atomenergetikai Hivatal vezetőinek leváltása kapcsán az energetikai szakértő azt mondta: a közvetlen közüzemi szolgáltató nem könnyedén mozgatható, de volt már ez is multinacionális cégek tulajdonában, így akár privatizálható, vagy kihelyezhető alapítványhoz.

Véleménye szerinte erre utalhat, hogy leváltották az addigi szakértő Kóbor Györgyöt az MVM éléről, és helyére Czepek Gábor jogász kerül, aki vagyonkezeléssel foglalkozó szakember, így - ahogy fogalmazott - "valami készül” - idézte a volt energetikáért felelős helyettes államtitkár szavait az ATV.

Holoda szerint meglepő az OAH vezetőjének leváltása is, mert eddig ügyeltek arra, hogy szakmai múlttal rendelkező vezetők legyenek, ehhez képest Kádár Andreának az atomenergiához nincs köze. Szerinte ennek az atomerőmű létesítésének elhúzódó engedélykiadása az oka.

"Ez azt jelenti, hogy valami beavatkozásra készül a kormány, mert elégedetlen azzal a tempóval, ahogy az egyébként biztonságért és műszaki feladatokért felügyelő hivatalnak a feladata lenne ennek az engedélynek a kiadása. Itt valamilyen nyomásgyakorlás készül, ez szinte egyértelmű" - mondta a szakértő.