A társadalmi felelősségvállalás jegyében a légitársaság az új szabályozást az utasok, valamint a személyzet egészségének és biztonságának védelme, illetve a Wizz-járatok zavartalan üzemeltetésének érdekében vezeti be. A Wizz Air döntésének alapjául azok a kutatások szolgáltak, amelyek bizonyítják, hogy az oltás a koronavírus-fertőzés elleni védelem leghatékonyabb formája jelenleg - indokolja a cég, hogy a személyzet számára kötelezővé tették a védőoltások felvételét.

Mint írják, már a világjárvány kitörésekor a Wizz Air az utasai és személyzete védelme miatt szigorú egészségügyi és biztonsági intézkedéseket, támogatva a fizikai távolságtartást, illetve biztosítva a lehető leghigiénikusabb körülményeket. Mivel a pandémia továbbra sem ért véget, Európában az elsők között vezetik be az új szabályozást. Az átoltottságot a légitársaság bázisain a helyi előírásoknak megfelelően, a helyi hatóságok és egészségügyi intézmények segítségével kívánja elérni.

Mivel egyre több ország kormánya írja elő az országba belepésre jogosító követelményként a személyzet védőoltását, a szabályozás most még fontosabb mint korábban - teszik hozzá.

„A Wizz Airnél az utasaink és a munkatársaink egészsége, valamint biztonsága a legfontosabb. Felelősséggel tartozunk értük a fedélzeten, a COVID-19 oltás pedig jelentősen csökkenti a vírus terjedésének kockázatát.” – mondta Váradi József, a cég vezérigazgatója.

A társaság korábban komoly toborzásba is kezdett: ezrével keresik az új pilotákat, utaskísérőket például.