A döntést azzal indokolják, hogy október elsejétől a vállalati szintű felhasználás során érvényes gázár a korábbiakhoz képest közel hétszeresére, a távhő szolgáltatások hődíj ára 3.703 forint/GJ árról, 59.345 forint/GJ árra emelkedett, a villamosenergia ára pedig az előző évihez képest közel négyszeresére nőtt.

A villamos energiához kapcsolódó rendszerhasználati díjak is jelentősen emelkedtek, az őszi-téli fűtési szezonhoz közeledve a megemelkedett költségek a kiadások olyan drasztikus mértékű megemelkedését eredményezik, amit a működés során nem lehetséges kigazdálkodni - írja a portál.

A tulajdonos önkormányzattal egyeztetve a társaság célja, hogy a nyíregyházi lakosoknak, valamint a Nyíregyházára érkező látogatóknak legyen lehetőségük fürdő- és gyógyszolgáltatás igénybevételére, így az Aquarius Élményfürdő, valamint az Aquarius Fürdőgyógyászat meghatározatlan ideig, de továbbra is fogadja vendégeit.

A Júlia Fürdőben, valamint a Hotel Fürdőházban előre megvásárolt jegyek, ajándékutalványok és 10, valamint 15 alkalmas bérletek az Aquarius Élményfürdő nyitvatartási idejében, a jegyek, ajándékutalványok és bérletek érvényességi ideje szerint felhasználhatók. A Júlia Fürdőben előre megváltott úszóbérletek az Aquarius Élményfürdő nyitvatartási idejében alkalmanként plusz 1000 forint belépődíj megfizetése mellett használhatók fel fürdőszolgáltatás igénybevételének céljából, avagy a bérlet tulajdonosának kérésére a még fel nem használt alkalmak arányos díját a társaság székhelyén visszatérítik.