A termálkútjaikból 53-56 Celsius-fokos vizet nyernek ki, viszont a medencékben 35-38 Celsius-fokos vízre van csak szükség, azaz hőcserélővel még rengeteg energia kinyerhető. Ezt a lehetőséget a gyógymedencéknél mostantól jobban kiaknázzák, illetve az élményfürdő részlegen – ahol eddig egyáltalán nem voltak hőcserélők – a következő hónapokban kiépítik ezt a rendszert - mondta Koós Melinda, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója a Trió TV-nek.

Számos egyéb apró lépést is megtettek, ide sorolható a csövek szigetelése, a halogénes reflektorok ledesre cserélése. Vagy éppen az, hogy hétköznapokon kevesebb szaunakabint működtetnek.

Módosul a reumatológiai járóbeteg szakrendelés

A turistákat nem érinti, de jó példa arra, hogy akadnak még spórolási lehetőségek: eddig évi 80-90 millió forint veszteséget okozott számukra, hogy a társaság működtette Bükre és a környező 19 településre vonatkozóan a reumatológiai járóbeteg szakrendelést. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) felé már jelezték, hogy a jövőben ezt csak Bük és Iklanberény esetében tudják vállalni. A többi településen élők sem maradnak ellátatlanul, várhatóan ezt a környező nagyvárosokban fogja a számukra biztosítani az NNK. (Mindez a fürdőben elérhető „tb-s” fürdőkezeléseket nem érinti) - írja a Termál Online.

Multifunkciós munkaköröket is bevezettek. Így például a vendéglátóegységekben dolgozók reggelente besegítenek a pénztárban, dél körül pedig a pénztárosok a vendéglátóhelyeken. De ezt a munkaszervezési megoldást szintén alkalmazzál a kempingben, a szaunavilágban, a gyógyászaton is.