Erről az ukrán elnök a CNN-nek adott interjújában beszélt, amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál is idézett. Zelenszkij egyúttal figyelmeztetett arra, hogy Kijevnek elfogadhatatlan minden olyan béketerv, amelyben Ukrajna területet adna fel.

Ha az az elképzelés, hogy területünk egy részét átadjuk Putyinnak, ez nem a béke képlete

- fogalmazott az elnök.

Trump több ízben hangoztatta, hogy újabb elnökké megválasztása esetén 24 óra alatt megoldaná az ukrajnai háborút.

Az NBC Meet the Press című műsorában vasárnap Trump arra kérdésre, hogy az általa elképzelt egyezség lehetővé tenné-e Putyin számára, hogy megtartsa az elfoglalt területeket, azt mondta: „Nem, nem. Mindenkivel tisztességes alkut kötnék”.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elmondta, hogy az ENSZ Közgyűlésén tett látogatásának fő célja az volt, hogy támogassa a hazája védelmében harcoló katonákat. Nem véletlenül vezetett első útja a Staten Island Egyetemi Kórházba, ahol sérült ukrán katonákat igyekeznek rehabilitálni. 

Közben Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója szerdán a Telegramon arról adott hírt, hogy nyolcra nőtt az előző nap során Kupjanszk város ellen végrehajtott orosz csapás halálos áldozatainak száma. Tájékoztatott arról, hogy a becsapódás helyszínén befejeződtek a mentési munkálatok. Az elhunytak közül hat férfi, kettő nő. Az utóbb megtalált két holttest olyan önkénteseké, akik az emberek kimenekítésében segédkeztek. Közölte azt is, hogy az oroszok Grom-E1 típusú rakétával mértek csapást a városra.

Az Ukrajinszka Pravda helyi kormányzók beszámolóiból készített összesítésében azt írta, hogy az elmúlt nap során orosz támadások következtében nyolc civil vesztette életét, és 11 sérült meg. Kedden a déli Herszon, a keleti országrészben pedig Harkiv, Donyeck és Zaporizzsja megyét érték orosz támadások.

Dmitro Lunyin, az ország középső részén levő Poltava megye kormányzója a Telegramon arról tájékoztatott, hogy szerdára virradó éjjel az orosz erők dróntámadást hajtottak végre a régió ellen, és eltaláltak egy olajfinomító üzemet Kremencsukban. Az eddigi információk szerint senki sem sérült meg.

Az ukrán fegyveres erők közben megerősítették, hogy szeptember 20-án délelőtt sikeresen megtámadták az orosz Fekete-tengeri Flotta Szevasztopol melletti parancsnoki állását.

Az ukrán vezérkar reggeli helyzetjelentésében arról számolt be, hogy az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége mintegy 520-szal 273 980-ra nőtt. Az ukrán erők az elmúlt nap során megsemmisítettek egyebek mellett hét harckocsit, 34 tüzérségi rendszert és 37 drónt.