A téli szünet alatt eddig sem volt feladata az intézményeknek ügyeletet biztosítani, ilyen kötelezettségük most sem keletkezett az iskoláknak

- írta a Belügyminisztérium a Népszava kérdésére. Sok szülőnek ugyanis gondot okoz a gyerekének elhelyezése a január 8-ig húzott szünetben.

Mások amiatt panaszkodnak, hogy mondhatják le az őszi szünetre tervezett programjaikat.

Mennyit is lehet spórolni?

Az is kiderült, a kormánynak egyelőre nincsenek pontos számításai arról, hogy a téli szünet meghosszabbítása mekkora megtakarítást jelenthet a köznevelési intézmények tekintetében. Legalábbis ezt szűrte le a Népszava a Belügyminisztérium tájékoztatásából.

A BM mindössze annyit írt, a tankerületi intézményekben az eltérő adottságokra, különböző típusú feladatokra tekintettel egyedileg készül fűtési terv, illetve számítás az energiafelhasználásra vonatkozóan.

A téli szünet meghosszabbítását csütörtökön jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, nem sokkal később az erről szóló rendelet is megjelent. E szerint az őszi szünet idén nem adható ki, igaz, a mindenszentek (november 1.) keddre esik, így lesz egy négynapos hosszú hétvége. Ugyanakkor az intézményvezetők saját hatáskörben dönthetnek úgy, hogy kiadják szünetnek a hosszú hétvége utáni három napot is – az igazgatók egy évben összesen öt nap tanítási szünetet rendelhetnek el. A téli szünet egységesen december 22-én kezdődik és január 8-ig tart.

Áramszámla kalkulátor

A normál áram
B éjszakai áram

Gázszámla kalkulátor