Jelenleg közigazgatási egyeztetésen van az a jogszabály tervezet, amely új eszközt tartalmaz a lánctartozások felszámolására - hangsúlyozta az államtitkár.

A 2014-től induló európai uniós költségvetési ciklusban teret nyernek majd a megújuló energiák, másrészt egymillió lakás újítható fel 10 év alatt uniós forrásból - jelezte az államtitkár.

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója szerint az építőipar a gazdaság "lakmusz papírja", a Construma kiállítás pedig az építőipar indikátora, ezt jelzi az idei kiállítók nagy száma, ami azt sugallja, hogy vége az építőipar visszaesésének. A vezérigazgató kiemelte: idén új terület a kiállításon a kertépítés, az otthonteremtés és a városfejlesztés.

Ez utóbbi, Urb:Icon nevű kiállítást Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese nyitotta meg, aki elmondta, a városfejlesztések finanszírozásának területén az OTP 30 százalékos részesedéssel bír.

A vezérigazgató-helyettes is kitért a következő uniós költségvetési ciklusra, amely a fenntartható településfejlesztést a Jessica programon keresztül támogatja. Erre 50-70 millió euró áll majd rendelkezésre - tette hozzá Wolf László.