Fellegi Tamás a közlemény szerint Hongkongban, Pekingben, és Shenzhenben folytat kormányzati szintű tárgyalásokat a kínai Kereskedelmi Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Vasútügyi Minisztérium, a Közlekedési Minisztérium, a kínai Légügyi Hatóság, a kínai Központi Bank és számos nagyvállalat vezetőivel.

A megbeszéléseken a felek az infrastrukturális, elektronikai, informatikai és turisztikai fejlesztések, a kereskedelmi, pénzügyi, légiközlekedési, kutatás-fejlesztési, valamint kulturális és oktatási együttműködés további lehetőségeit térképezik fel.

A miniszter ellátogat Csungkingbe is, ahol április 20-án megnyitja a helyi magyar főkonzulátus schengeni vízumkiadás körülményeit megteremtő új hivatali helyiségét. A képviselet és helyi partnereinek együttműködése nyomán kölcsönösen előnyös vállalati együttműködések, befektetési projektek jöhetnek létre Magyarország és Csungking, illetve Csungkingon keresztül az egész belső-kínai térség között. A vízumkiadás nyomán jelentősen emelkedhet a Magyarországra és Magyarországon keresztül Európába utazó turisták, üzletemberek, befektetők száma - olvasható a közleményben.

Fellegi Tamás a Huawei vállalat vezetőivel is egyeztet, és áttekintik az együttműködés kiszélesítésének további lehetőségeit. A telekommunikációs vállalat csütörtökön jelentette be, hogy az eddig teszt-jelleggel működő támogató-központját véglegesen Magyarországon telepíti le.

A magyar delegáció tagja Urbán Zoltán, a Magyar Fejlesztési Bank vezérigazgató-helyettese, Pleschinger Gyula, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) vezérigazgatója, Szarvas Ferenc, a MÁV ZRt. vezérigazgatója és Mendelényi Dániel, a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosság vezetője.