Az 52 éves Ian Price csütörtökön idős édesanyját próbálta meg megvédeni két bully XL kutya támadásától, akik a szomszéd ablakán kiugorva támadtak rájuk az utcán, a szemtanúk szerint délután 15:12-kor a staffordshire-i Stonallban – tudósított róla a The Sun. Bátor járókelők ugyan megpróbáltak közbeavatkozni és letépni róla a fenevadakat, de azok szétmarcangolták a védekező férfit.

A mentőszolgálatot, köztük egy légimentőt is kiküldtek a helyszínre, de a férfi életét már nem tudták megmenteni. A hatóságok bezárták a tragikus esethez közeli Szent Péter általános iskolát, és a rémült gyerekeket biztonsági okokból egy ideig nem engedték ki onnan. 

A rettegés folyamatos: az elmúlt hétvégén Birminghamben egy amerikai bully XL sétáltatás közben elszabadult, majd először egy 11 éves kislányra támadt, később pedig két férfit is megsebesített, akik a gyermek segítségére siettek. Felkavaró felvételen az amerikai bully támadása.

 

A közvélemény felháborodását érzékelve, a tragikus horrortámadások nyomán Suella Braverman belügyminiszter a gyilkos kutyák betiltására esküdött fel és  Rishi Sunak brit kormányfő közölte: az év végéig minden akadályt elhárítanak, hogy betilthassák az országban ezt a kutyafajtát.

2021 óta kilenc halálesethez, köztük három gyermek halálához köthetőek a bully XL támadások. Ezekért az ebekért, amúgy 2500 angol fontot, több mint 1,1 millió forintot kérnek a tenyésztők a vásárlóktól.

The Telegraph közben arról adott hírt, hogy kiderült, az amerikai bully XL kutyák fele a Killer Kimbo nevű, masszívan beltenyésztett ebtől származik: instabil, erőszakos állatokat hozva létre. A Los Angeles-i Kimbo két azonos szülőktől származó kutya terméke volt, és beltenyésztett génjeit több száz kölyökkutyának adta át.

A BullyWatch aktivistái elmondták az újságnak, hogy Killer Kimbo vadállat családja világszerte hivatalosan legalább tíz véres támadásért felelős. Köztük:

  • A 65 éves Keven Jones a walesi Wrexhamből elvérzett, miután a hírek szerint a fia bully XL kutyája szétmarcangolta.
  • A négyéves Mia Derouen az Egyesült Államok Louisiana államából szintén meghalt, miután Killer Kimbo közvetlen leszármazottja, Niko 2014-ben megkínozta őt. A rendőröknek 12 golyó kellett ahhoz, hogy megöljék az elszabadult XL Bullyt, amikor megérkeztek Mia otthonához.
  • Egy 82 éves oklahomai asszony is azok között van, akiket a hírek szerint Kimbo rokon kutyái öltek meg.

Gloria Zsigmond, Nagy-Britanniában élő szakértő a Telegraphnak nyilatkozva elmondta:

Kimbo beivódott az összes ilyen vérvonalba, mert korán megjelent, és annyira domináns volt a tenyésztésben. Utódai nagyon-nagyon népszerűek lettek, és a mai napig azok az Egyesült Királyságban. Ez rendkívül aggasztó.

Gloria Zsigmond elmondta, hogy az online reklámozott 50 bully XL kutyatelepből 32-ben Kimbo rokonait tenyésztik tovább. Eladóik olyan bizarr neveket adnak nekik, mint Unstoppable (Megállíthatatlan) Juggernaut, Frank Sinatra és The Joker. A bully XL rajongói állítólag úgy vélik, hogy van egy rejtekhely Kimbo fagyasztott spermájából, amelyből további tucatnyi szörnykutyát lehetne tenyészteni.

Nem érzi magát kutyául a kutyaként élő japán férfi

Egy japán férfi azzal hívta fel magára a figyelmet a nemzetközi sajtóban, hogy mintegy 12 ezer 800 eurót, vagyis mintegy 4,9 millió forintot költött gyerekkori álmára, hogy skót juhászkutyaként élhessen Tokió utcáin. Bővebben --->