A friss bagetten és jó pár kiló jégen múlt az idei Tour de Hongrie
A friss bagetten és jó pár kiló jégen múlt az idei Tour de Hongrie

A friss bagetten és jó pár kiló jégen múlt az idei Tour de Hongrie

Eisenkrammer Károly a Tour de Hongrie főszervezője az Economx műsorában beszélt arról, hogy mik voltak az idei versenyről a legjobb visszajelzések és mik a legnagyobb tanulságok a jövőre nézve. Kiemelte, hogy évről-évre gyarapszik a nagy csapatok és a nagy nevek megjelenése a legnagyobb hazai kerékpárversenyen.
Gáll Csongor, 2024. május 28. Fotó: Economx / economx

Eisenkrammer Károly, mindig részt vett a verseny szervezésében, átélte a költségvetéshiány okozta nehézségeket és jelen volt a 2015-ös újra induláskor is. Elmondta, hogy míg 2015-ben 100 millió forint volt a keret, addig a 2023-as budget, 900 millió forintra növekedett. Tavaly a teljesköltségvetésből 630 millió forintnyi összeg volt állami támogatás.

Kiemelte, hogy ebben a sportban nincsenek nevezési díjak, hanem fordítva kell számolni. A
szervezők költsége meghívni egy csapatot, a meghívottaknak van rajtpénze. A Tour de Hongrie
számlájára megy a szállás és az útiköltség is. Egy-egy nagyobb név meghívása akár 10 millió forintba is kerülhet.

Az Economx interjújában elhangzott, hogy szintet lépett a bizalomépítés a
csapatokkal. A főszervező elárulta, hogy a versenykedvhez nagyban hozzájárul a reggeli meleg bagett vagy, hogy van-e pár kilogramm jég a szállodában.

Sok apróság, ami rengeteg energiát igényel a szervezőktől.

Eisenkrammer Károly elmondta, hogy főszervezőként igazi sikernek élte meg a 2024-es versenyt. Sok csapattól kapták azt a visszajelzést, hogy jönnek jövőre is, illetve, hogy ez volt az eddigi legjobban szervezett versenyük.

Magyarország imázsához évről-évre hozzájárul a Tour de Hongrie, hiszen a televíziós megjelenések kapcsán egy hiteles útifilm forog az ország legszebb pontjairól. A verseny alatt 100 fős médiacsapat dolgozik azon, hogy a legjobb minőségben jusson el az élő adás, immáron több mint 109 országba. 

Kövesse az Economx.hu-t!

Értesüljön időben a legfontosabb gazdasági és pénzügyi hírekről! Kövessen minket Facebookon, Instagramon, Redditen vagy iratkozzon fel Google News és YouTube-csatornánkra!

További videók

Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket!

A friss bagetten és jó pár kiló jégen múlt az idei Tour de Hongrie

Eisenkrammer Károly a Tour de Hongrie főszervezője az Economx műsorában beszélt arról, hogy mik voltak az idei versenyről a legjobb visszajelzések és mik a legnagyobb tanulságok a jövőre...

A NAPI Online nem vállal felelőséget a cikküldő "Megjegyzés" mezőjébe írt tartalomért és kijelenti, hogy a cikküldő kizárólag látogatóink kezdeményezésére küld leveleket. Tájékoztatásul közöljük, hogy a cikküldő minden elküldött levélben megjeleníti a küldést kezdeményező látogató IP címét.

Copyright 2001-2024 www.napi.hu Online Kft. Minden jog fenntartva.