A férfi, aki csak Toco néven hivatkozik magára – pontosabban kutyabeli énjére –, a milliós tételt élethű kutyajelmezére költötte. A jelmezben, azaz kutyaként megtett első lépéseit még videón is megörökítette.

 

A hipperrealisztikus jelmezben kóborló férfinek gyermekkori álma volt, hogy juhászkutyaként bóklásszon Japánban. Az erről szóló YouTube-csatornája igazi online szenzáció lett. A felvételeken azt örökíti meg, ahogy más kutyákhoz hasonlóan a padlón gurul, összezavar más kutyákat, vagy csak egyszerűen úgy viselkedik, ahogy az ember legjobb barátja szokott – írja az Euronews.

Toco a japán Zeppet nevű vállalatot kérte fel, hogy készítsék el a jelmezt – a cég egyébként filmes szobrok és modellek készítésével foglalkozik. A munkával 40 nap alatt végeztek.

A jelenség megosztó véleményeket váltott ki a közösségi médiában: egyesek szerint a japán férfinek terápiára kellene járnia, míg mások szerint ez csupán fétis.

Toco szerint azonban erről szó sincs: „Szomorú vagyok, hogy az emberek ezt gondolják. Szeretem az állatokat, és élvezem, hogy úgy játszom, mint egy collie.”

A New York Post is megkereste Taco-t, aki azt mondta, családja támogatta őt hobbija megvalósításában, hozzátéve, hogy sokan félreértik őt, mivel ő nem kutyaként akar élni.

„A vágyam, hogy állat legyek, olyan, mint egy vágy, hogy átalakuljak... egy vágy, hogy olyanná váljak, ami nem vagyok” – mondta a lapnak, hozzátéve, hogy a jelmezt talán hetente egyszer viseli, többnyire otthon.

 

A kutyafáját, itt a toklász veszély

Az állattartók számára fontos veszélyre hívták fel a figyelmet: nemcsak a vidéken élő házi kedvencek testi épségét kell óvni a toklásztól. Bővebben--->