Vadai Ágnes, a DK országgyűlési képviselője írásban fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez az Átlátszón megjelent „Forintra pontosan eltalálta a parlamenti képviselő barátjának cége
a tender árát„ című cikk kapcsán.

Ebben arról van szó, hogy „a GÉ-65 Mérnökiroda Kft. és Bereg Konstruktor Kft. vagy végtelenül profi, vagy valami egészen más áll annak hátterében, hogy a cégek egy tucat közpénzes
megbízást nyertek el úgy, hogy pontosan vagy mindössze pár forint eltéréssel tippelték meg azt az összeget, ami a beruházók rendelkezésére állt. (...) Kovács Sándor szabolcsi fideszes országgyűlési képviselő barátjának, Galambosi Csabának a cégei néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyertek el a térségben. A tenderek mind meghívásosak voltak, és lényegében érdemi verseny nélkül zajlottak le. Galambosi Csaba emellett 2016 és 2020 között üzlettársa volt Kovács feleségének a Gakoma Kft.-ben" - olvasható többek között a cikkben. 

A politikus ezután megkérdezte Polt Pétertől, hogy

nem gyanúsak-e számára azok a közbeszerzések, ahol az ajánlatot adó pályázó szinte forintra pontosan eltalálja a tenderek árát.

A legfőbb ügyész úgy tűnik gyanúsnak találta az ügyet, mert válaszában leszögezte, a kérdést tartalmileg feljelentésként értékelte és azt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodának továbbította. A feljelentés elbírálásának eredményéről a nyomozó hatóság fog tájékoztatni.