A vállalat 41,3 millió eurós nettó veszteségről számolt be szerdán, ami még mindig 2 százalékos javulást jelent az egy évvel korábbihoz képest, de ezt beárnyékolták a frankfurti tőzsdére való bevezetéssel kapcsolatos egyszeri költségek.

A Douglas márciusi tőzsdei bevezetését arra használta fel, hogy 1,3 milliárd euróval csökkentse adósságát és javítsa finanszírozási feltételeit, így a vállalat elérte a 2,7-es tőkeáttételi mutatót.

Megerősítjük középtávú előrejelzésünket is, amely szerint a 2,0-as tőkeáttételi mutatót célozzuk meg

– mondta Mark Langer, a Douglas pénzügyi igazgatója egy médiabeszélgetésen, hozzátéve, hogy a vállalat a következő pénzügyi évben további tőkeáttétel-csökkentésre számít, a karácsonyi szezonban pedig a pénzforgalom növekedésére.

„A vállalat fontolóra fogja venni az osztalékfizetést is, amint megközelítjük a 2,0-t” – tette hozzá Langer a Reuters szerint.

A Douglas, amely olyan márkák szépségápolási termékeit értékesíti, mint a Chanel és a Dior, tárgyalásokat folytat arról, hogy júniustól csatlakozzon a német kis kapitalizációjú SDAX indexhez (egy tőzsdeindex, amely 70 németországi kis- és középvállalatot foglal magában), miután a Deutsche Boerse a hónap elején elvégzi a német DAX indexek felülvizsgálatát, amely Németország 40 legfontosabb vállalatának tőzsdei állapotát mutatja percről percre egyetlen mutatóban. 

Az üzemi eredmény 145,9 millió euró volt a második negyedévben, ami 16,2 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. 

A vállalat megerősítette a 2023/2024-es egész évre vonatkozó előrejelzését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!