Az amerikai titkosszolgálat vizsgálja, hogy kik járhattak át azon a területen abban az időben, hogy megállapítsák a kábítószer forrását – írja a Reuters.

A felfedezés miatt vasárnap rövid időre lezárták a Fehér Ház épületegyüttesét. Joe Biden elnök és családja ekkor nem tartózkodott a komplexumban.

A kormányzat tisztviselői az Ovális Irodának otthont adó nyugati szárny egyes részein idegenvezetéseket tartanak, és azoknak, akik nem a személyzet tagjai, a túra előtt a tárolófülkékben kell hagyniuk elektronikai és egyéb tárgyaikat.

Mint kiderült, az egyik ilyen fülkében volt a kokain, ahová a látogatók személyes tárgyaikat rakják le a körbejárás idejére.

A nyugati szárnyhoz tartozik a kabinetszoba, a sajtórészleg, valamint a személyzet és a tanácsadók irodái és munkaterületei is.

Jelenleg vizsgálat folyik annak megállapítására, hogy ki hagyhatta a kokaint a fülkében: ellenőrzik a kamerákat és a látogatási jegyzékeket.

A titkosszolgálat nem közölt részleteket arról, hogy mennyi kokaint találtak.

Joe Biden és családja kedd reggel tért vissza a Fehér Házba, miután a függetlenség napi hosszú hétvégét az elnök vidéki rezidenciáján, Camp Davidben töltötték.

Kiürítették a Fehér Házat, miután kokaint találtak az épületben

Ki kellett üríteni a Fehér Ház turisták által is látogatható nyugati szárnyát vasárnap, miután a Titkos Szolgálat az épületrész rutinszerű ellenőrzéskor gyanús fehér porra bukkant, melyről keddre kiderült, hogy kokain – közölte két rendvédelmi tiszt kedden. Bővebben>>>