Az amerikai légierő tisztje, Madison Marsh a 2024-es Miss America. A 22 éves szőke pilóta Coloradót képviselte a floridai Orlandóban rendezett szépségversenyen. Ő az első aktív katona, aki valaha elnyerte ezt a címet.

Konfetti záporozik a mennyezetről, miközben Madison Marsh-t, Miss Coloradót megkoronázzák Miss America 2024-nek a szépségverseny végén a floridai Orlandóban.
Konfetti záporozik a mennyezetről, miközben Madison Marsh-t, Miss Coloradót megkoronázzák Miss America 2024-nek a szépségverseny végén a floridai Orlandóban.

A CNN információja szerint a fiatal hölgy egyben a Harvard egyetem közpolitikai programjának mesterszakos hallgatója is.

Bármit elérhetsz. Az égbolt sem jelent határt. Az egyetlen ember, aki megállíthat, az te magad vagy

– mondta Marsh a Miss America Instagram-sztoriján keresztül megosztott interjúban, majd hozzátette, hogy ha ő képes volt „egy kisvárosból belépni a szépségversenyek világába, akkor bárki más is képes lehet rá”.

Az amerikai légierő az X-en - korábbi nevén Twitteren - közzétett bejegyzéssel ünnepelte Marsh győzelmét, amelyben "a miénknek" nevezték őt.

Az idei Miss America szépségversenyen összesen 51 versenyző vett részt, akik az USA államait és a Columbia körzetet képviselték. Innen 11-en jutottak az elődöntőbe, miután a zsűri 10 versenyzőt választott ki, míg a közönség szavazataival további egy versenyző juthatott tovább.

Mielőtt leszűkítették volna őket az öt döntősre, az elődöntősök négy fordulós versenyen vettek részt, amelyek között volt egy fitnesz kifutójárás, egy "forró témák" megbeszélés, egy tehetségkutató és egy estélyi ruha bemutató. A döntősöknek ezután beszélniük kellett álmaikról és céljaikról.

Madison Marsh a versenyen beszélt az édesanyja hasnyálmirigyrákkal kapcsolatos küzdelméről, a 16 évesen megszerzett pilótaengedélyéről és a arról, hogy mi motiválta a részvételre. A szépségkirálynő abban bízik, másoknak is segíthet, hogy rájöjjenek, éljék meg szabadon, korlátozások nélkül az álmaikat.