Milliókat is érhetnek a májusi aukción árult relikviák, köztük Amy Winehouse Fendi ruhája vagy az 50 éve elveszettnek hitt gitár, amin John Lennon játszott a Help! című Beatles dalban. A legendás tárgyak az elmúlt öt évtizedet egy padláson töltötték, így kifogástalan állapotban vannak — írja a The Guardian.

A 12 húros akusztikus gitár, egy Hootenanny modell, amelyet Lennon olyan számokhoz használt, mint a You’ve Got to Hide Your Love Away vagy az I’ve Just Seen a Face. 

Ezt a figyelemre méltó hangszert megtalálni olyan, mintha egy elveszett Rembrandtot vagy Picassót lelnénk meg. Ráadásul még mindig úgy néz ki és úgy is játszik, mind egy álom

– mondta Darren Julien, a tárgyat felajánló Julien's Auctions társalapítója és ügyvezető igazgatója.

A jelenlegi tulajdonosok megfeledkeztek arról, hogy a gitár a tulajdonukban van. Eredetileg még Gordon Wallertől kapták ajándékba, aki az 1960-as évek popbandájában, a Peter and Gordon-ban játszott. 

Julien az Egyesült Királyságba utazott, hogy ellenőrizze a gitár állapotát. Állítása szerint az 50 évig sértetlen gitár esztétikailag pontosan olyan állapotban van, mint amikor Lennon játszott rajta. 

Az árverés fénypontjai április 23-30. között lesznek megtekinthetők Londonban, a Piccadilly Circusban található Hard Rock Cafe-ban.

Mutatjuk az új Beatles-dalt, amire 45 évet kellett várnunk

Az új számban a már elhunyt Lennont és Harrisont is hallhatjuk a mesterséges intelligenciának köszönhetően.Bővebben--->