A svéd Safe Asset Group, a kereskedelmi és üzleti létesítmények kockázati és biztonsági ellenőrzésével, illetve minősítésével foglalkozó független szakmai szervezet magyarországi felmérése során a megmérettetésre önként vállalkozó budapesti bevásárlóközpontok körében a Covid-megfelelőség feltételeit vizsgálta.

A nemzetközi szakértők a Covid-megfelelőségi Tanúsítvány odaítélésekor többféle szigorú ellenőrzési szempontot vettek figyelembe. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) legfrissebb ajánlásai mellett alkalmazták a nemzetközi SHORE szabályrendszert, vagyis a kereskedelmi és üzleti környezetre vonatkozó irányelveket, továbbá az ún. GAAS szabványnak az audit folyamatokra vonatkozó általános sztenderdjeit - közölte a plázák tulajdonosa, a NEPI Rockcastle.

A Covid-megfelelőségi Tanúsítványt frissen elnyert mindkét hazai bevásárlóközpont - a Mammut és az Arena Mall - a NEPI Rockcastle csoport tulajdona, amely összesen kilenc kelet-közép-európai országban rendelkezik ingatlanbefektetésekkel.