Megpályáztatják a balatonboglári Sellő kemping 1,5 hektáros terület, licitálni október 27-én reggel nyolctól november 26-án este kilencig lehet. Az árverésre a Bahart reorganizációja keretében kerül sor - vette át a 24.hu a Balatontipp hírét. A kemping a balatonboglári vitorláskikötő mellett helyezkedik el egy különleges homokos parti félszigeten.

Kedvelt szállás volt családok és kisgyermekkel nyaralók számára. Családias légkörét a kemping önálló homokos strandja, játszótere biztosította. Ha valaki indulni szeretne, a kikiáltási ár 1 milliárd 16 millió, a licitlépcső pedig 2 millió forint, ám mindenek előtt le kell tenni a százmilliós árverési biztosítékot.

A kempingövezetben szabadon helyezhetőek el épületek, de maximum 15 százalékos beépíthetőséggel. Az épületek magassága maximum hat méter és 70 százalék zöldterületet kell biztosítani. A kemping közvetlen vízparton helyezkedik el, a vízbe a bejutás a telken belül biztosított. A telken ideiglenes és végleges felépítmények egyaránt találhatóak - írja az árverési kiírást idézve a portál. A szomszédos vitorláskikötő nem része az eladó területnek, azt külön adják ki üzemeltetésre.