Lidl 2023. márciusában indította a "Mentsük meg" programot, melynek keretében országszerte mind a 197 áruházában külsőleg már nem hibátlan, de fogyasztható, 3,5 kilogrammos gyümölcs- és zöldségcsomagokat állított össze, melyek 399 forintért elérhetőek voltak a vásárlók számára – számolt be a Piac&profit.

Az élelmiszerfelesleg csökkentése érdekében indított program azonban most tovább bővül: az előző napról megmaradt édes és sós pékárukat kettő és öt darabos csomagolásokban vásárolhatjuk meg féláron.

Felelős vállalatként folyamatosan azon dolgozunk, hogy minimálisra csökkentsük az élelmiszerfelesleget, és a kínálatban megmaradó élelmiszerek ne végezzék hulladékként. Az első ütemben elindított zöldség-gyümölcs „Mentsük meg" élelmiszermentő akciónk rendkívül népszerű, ezidáig több, mint 615 tonna zöldséget és gyümölcsöt mentettünk meg vásárlóinkkal közösen.

-mondta Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője. Hozzátette, hogy a tesztfázis lezárult, így már országosan elérhető pékárucsomagokkal egészül ki a program:

A még fogyasztható pékárukból összeállított 2-5 darabos csomagok féláron kaphatóak, ami jelentős megtakarítást eredményezhet a vásárlók számára.