A hajdúszoboszlói gyógyvizet besűrítjük, amelynek következtében extrém magas, 30-35 százalékos sótartalmú gyógyvíz jön létre, ez elérheti akár a Holt-tenger vízének sűrűségét is – mondta a termalonline.hu-nak a Debreceni Egyetemmel közösen indított kutatási projektről Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója.

Az így előállított gyógyvíz nagyobb hatékonysággal alkalmas a psoriasisban, vagyis idült bőrbetegségben és arthrosisban, ízületi gyulladásban szenvedő betegek terápiás kezelésére. Az egyetem egy újonnan kifejlesztendő többlépcsős fordított ozmózis elven működő, membrántechnológiát használó vízkezelő berendezést biztosít a projekthez.

Extrém magas sótartalom

Reményeik szerint egy piacképes termék jön létre. Az új, extrém magas sótartalmú gyógymedencében lehetőség lesz fürdőkúrára, valamint ehhez kapcsolódóan egy speciális gyógykúra igénybevételére is, ám a projekt keretében UV fényterápiás gyógykabinokat is kialakítanak.

A vendégforgalommal kapcsolatban Czegle-Pinczés Enikő kitért arra is, hogy a körülmények ellenére összességében eredményes évet zár a Hungarospa. De mivel az idei nyár időjárása sokszor nem kedvezett a szabadtéri fürdőzésnek, ezért a 2023-as évben a legjobban teljesítő üzletága az Aqua-Palace fedett élményfürdő volt, ahol 8 százalékos növekedést értek el az előző évhez képest.

 

Új termálfürdő épül a határtól fél órára

Nagyváradon uniós pénzből két év alatt készülne el az újabb strand, ami pálmafákkal, wellnessrészleggel és fitneszteremmel is rendelkezik majd. Bővebben --->