A tavaly decemberi sorsoláson az A csoportba került a magyar válogatott a nyári Európa-bajnokságon. A nemzeti tizenegy június 15-én Kölnben a svájciak ellen lép először pályára, ezután Stuttgartban játszanak június 19-én a németek ellen, majd 23-án ugyanitt a skótokkal találkozik a válogatott. A Kiwi.com korábbi kutatása alapján

a magyarok nyolc százaléka utazik repülővel külföldre valamilyen sportesemény miatt.

A cseh utazási vállalat kíváncsi volt, hogy vajon a foglalási adatok mit mutatnak, az Eb mennyivel növeli meg a Magyarországról induló repülős forgalmat az idei Eb-nek otthont adó Németországba. 

Németországi célállomásra 59 százalékkal több foglalás érkezett Magyarországról a Kiwi.com-on keresztül a 2024. június 14. és július 12. közötti időszakra, mint egy évvel korábban. A német városok népszerűségét is átrendezte az Eb. Míg tavaly Berlin, Stuttgart, Dortmund, Nürnbeg és Düsseldorf voltak az élen, addig idén Stuttgart átvette a vezetést, ezt követi Berlin, Dortmund, Köln és Hamburg.

A Kiwi.com foglalási adatai alapján a vizsgált időszakban

a magyar utazók átlagosan 4-5 napot töltenek Németországban, ahová a repülőjegyek átlagára eddig 60 ezer forint körül mozgott.

Honfitársaink többsége a június 17-i héten indul Németországba. „Kutatásaink alapján az utazókat leginkább egy másik ország kultúrájának felfedezése és a nyelvtanulás motiválják, de előfordul, hogy egy-egy sportesemény vagy koncert kapcsán is jelentős ugrást látunk a foglalási adatokban. Most például a Stuttgartba irányuló keresések nőttek közel négyszeresére, aminek egyértelműen az Eb az oka” – osztotta meg Eliska Reznícek Dockalova, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős alelnöke.

Németország a negyedik legnépszerűbb repülős úti cél az Eb időszakában

a legtöbb magyar a kora nyári időszakban repülővel Spanyolországba, Olaszországba és Görögországba utazik.

Ezeket követi Németország, és maga mögé utasít olyan népszerű nyaralóhelyeket, mint Franciaország (5.), Törökország (7.), Portugália (8.) vagy Málta (12.), amelyek rendszeresen előrébb szerepelnek a nyári időszak foglalási listáján.