Újabb termálfürdőt terveznek Nagyváradon a meglévő, a városba számos turistát vonzó Nymphaea élményfürdő mellé, a projektről hétfőn lakossági közvitát hirdettek.

Az önkormányzat közleménye szerint a váradőssi termálfürdőt a meglévő strand területén alakítják ki, melyet inkább az idősebb lakosok látogatnak.

Új vízi park épül

A városban működő, hét éve épült Nymphaea vízi parkkal ellentétben ez inkább a relaxáció helye lesz, nem a szórakozásé – írták. Előbbit ugyanis többnyire kisgyerekes családok keresik fel Románia számos megyéjéből.

A projekt szerint az új termálfürdőben beltéri és kültéri medencék, napozó és wellnessrészleg, fitneszterem, étterem, mediterrán növényekkel beültetett kert is lesz.

Uniós pénzből, két év alatt építenék meg a tervek szerint.

fürdő a rendelkezésre álló terület kétharmadát foglalja majd el, 32 ezer négyzetmétert, a strand továbbra is megmarad. Az épületegyütteshez egy 150 férőhelyes parkoló is tartozik majd.

Nagyváradon a városi strand helyén épült Nymphaea élményfürdő az önkormányzat egyik legjövedelmezőbb beruházása. Szeptemberi adatok szerint hétéves fennállása alatt 2,1 millión látogatták meg, 9,5 millió euró profitot termelt.

Főleg belföldi turisták keresik fel, Erdélyből és Dél-Romániából is érkeznek vendégek, akik korábban a román-magyar határ melletti magyarországi fürdővárosokat, vagy a közeli Félix- és Püspökfürdőt látogatták főleg.

A szecessziós palotáiról és termálforrásairól híres Nagyváradot 2020-ban nyilvánították országos jelentőségű idegenforgalmi helyszínné – írta az MTI.