Az 56 százalékban továbbra is a francia kormány tulajdonában lévő társaság tavaly 20,7 milliárd eurós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, ám hasonlóan a Deutsche Telekomhoz, a rossz eredményt itt is a távközlési boom idején történt bevásárlások 18,2 milliárd eurós leírása okozta. A társaságnak nincs szégyenkezni valója EBITDA eredménye miatt, mely 21 százalékkal 14,9 milliárd euróra emelkedett, s a profit üzemi szinten is elérte a 6,8 milliárd eurót. A FT német társához hasonlóan túlvásárolta magát az ezredfordulón, s alig-alig képes már kezelni 70 milliárd euróra rúgó adóssághegyét. Az októberben kinevezett új vezérigazgató Thierry Breton is ennek lefaragását határozta meg fő küldetéseként. Tervének legfőbb eleme a várhatóan még az idén sorra kerülő részvénykibocsátás, a 15 milliárd eurósra tervezett emisszióból befolyó pénzt szinte teljes egészében az adósság kezelésére szánják majd.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!