Benyújtotta az európai parlamenti listáját a Tisza Párt, amelyet a párt alelnöke, Magyar Péter vezet, derül ki a Nemzeti Választási Iroda honlapjáról. A Tisza Párt listáján 11 jelölt szerepel, megtalálható rajta Dávid Dóra, Tarr Zoltán református lelkész és Kulja András.

Magyar korábban azt mondta, 21 képviselőjelölt lesz a Tisza Párt EP-listáján, amin a politikus helyet ajánlott fel Tarr Zoltán egykori református lelkésznek, akit elbocsátottak az állásából miután felszólalt az április 6-i nagygyűlésen.

Korábban még Magyar vezette az EP-listát

Magyar Péter tíz nappal ezelőtt, április 20-án a Facebook-oldalára kiposztolta a Tisza Párt európai parlamenti képviselőjelöltjeinek listáját, aminek akkor még ő állt az élén, mögötte Dávid Dóra, Tarr Zoltán és Kulja András volt a sorrend. A Telex cikkének megjelenése után, amelyben arról tudósítottak, hogy Magyar nincs rajta a listán, nem sokkal Magyar Péter a Facebookon egy kommentben reagált, ezt írta:

16.00 órakor már én fogom vezetni...csak épp országjáró körúton vagyunk

– írta a Tisza Párt alelnöke.

A Nemzeti Választási Bizottság április 14-én vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Tisza Pártot, amelybe Magyar Péter tulajdonképpen betársult. Az „ideológiamentes, se jobb-, se baloldali, alulról szerveződő” szervezetet három évvel ezelőtt alapította két egri férfi.

Magyar belépésével 12 fősre bővült, de megtartotta a korábbi sorrendet, amely a párt által rendezett online szavazáson dőlt el. A frissített lista eleje jelenleg így mutat: 

  1. Magyar Péter.
  2. Dávid Dóra (a lista második helyére az a nő kerül, aki a legtöbb szavazatot kapta). 
  3. Tarr Zoltán (a tüntetésén való felszólalásáért elbocsátott református lelkésznek ígérte ezt a helyet Magyar Péter).
  4. Kulja András (a szavazás győztese).