A magyar számviteli szabályoknak megfelelően elkészített jelentés szerint a belföldi árbevétel 13 százalékkal nőtt, döntően a volumennövekedés hatására, az exportárbevétel azonban 27 százalékkal visszaesett, jellemzően az igények időbeli eltolódásának köszönhetően. A féléves forgalom 427,311 millió forint volt, míg egy évvel korábban 405,118 millió forint szerepet a könyvekben. A pénzügyi eredmény 25 millió forinttal, az üzemi tevékenység eredménye pedig 18,57 millió forinttal javult, aminek következtében az adózás előtti eredmény az előző évi közel triplájára, azaz 66,677 millió forintra nőtt. Az adózott eredmény 55,991 millió forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 12,596 millió forinttal. A Deutsche Balaton AG egy nyilvános vételi ajánlat révén július 21-én szerezte meg a társaság részvényeinek 100 százalékát, egy nappal később a Hungagent részvényeket a Budapest Értéktőzsde vezérigazgatója törölte a terméklistáról. A vállalat így zártkörűen működik tovább, amit az egyedüli részvényes 2006. augusztus 1-jén hozott határozatában is rögzített. A zártkörű működés cégbírósági bejegyzését követően a Hungagent kérelmezni fogja a PSZÁF-nál a közzétételi kötelezettség alóli mentességet - derül ki a Magyar Tőkapiacban közzétett jelentésből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!