Két hónapos csúcson jár a forint az euróval szemben a nemzetközi devizapiacokon. Hétfőn nyitás után 393 forint alá csökkent az euró ára, alig 392 forinton járt fél 10 után a jegyzés. A dollárral szemben 384-ig esett a keresztárfolyam, ez is egy hónapos rekord. A szakértők ráadásul további erősödést várnak. 

"A pénteki kereskedésben a 394-395-ös támasz-zóna alá süllyedt a jegyzés, amennyiben ma is meg tud maradni alatta, a technikai kép további forinterősödés irányába mutat, ez esetben 389-390-nél húzódik a következő támasz" - mondta a forintról az Equilor.

"Az elmúlt időben erősödés jeleit mutatta a forint, így már a 393 forintos szinteket próbálja meg letörni az euró/forint árfolyama. Ez a szint az elmúlt hetekben többször is megállította a forint erősödését, így az ezen való átjutást követően akár megnyílhatna az út a további forinterősödés előtt. A héten érkező magyar inflációs adatot érdemes lesz figyelni, hiszen a vártnál magasabb eredmény akár újabb nagyobb mértékű kamatemelésre ösztönözhetné az MNB-t" - írta reggeli hírlevelében a KCB Equities. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!