A részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: alacsony forgalom mellett enyhe emelkedéssel zárt a budapesti piac, amelynek teljesítménye elmaradt a nyugat-európai társaitól.

Hozzátette: a nap győztese az OTP lett. A Mol és a Richter gyengélkedett, a Magyar Telekom árfolyamát pedig iránykeresés jellemezte.

A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 2746 forintra gyengült, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 425 forinttal, 2,26 százalékkal 19 250 forintra - korábbi csúcsértékére - erősödött, forgalmuk 4,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,5 forinttal, 0,35 százalékkal 428,50 forintra esett, forgalma 104,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 115 forinttal, 1,32 százalékkal 8610 forintra csökkent, a részvények forgalma 2,2 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4419,51 ponton zárt kedden, ez 8,80 pontos, 0,20 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!